Apple Cap, 1st 3D Porno, CSS3, Digital Farm Theme

tiruan-hehe

Hi kengkawan lame tak nyemak kat sini. Tahu tahu da meletop femesh blog ni.hehe. Tadi aku cuba nak tiru gambar atas ni gaya2 si zenal tapi tak jadi ler. Nama pun tiruan kan .hohoh. Sekarang sudah tinggal satu blog je untuk aku merapu sebagai penulis jemputan memandangkan blog AMBNaC macam sudah tak ektif lagi. Tuan tanah sudah bertukar kepada paid hosting blog dan domain baru.huhu

Anyway saja mau share kelmarin pusing2 alam maya jumpa a few interesting article kat webs.
Apple Market Cap sudah passed Microsoft ? 


Yup sebelum ni dalam bulan march Microsoft punya kapital lebih 50billion dari Apple. Apple punya la susah tak potong2. Tapi kelmarin Apple sudah potong 0;01Billion.

image

Menjelang penghujung hari sudah dapat mendahului 3Billion tapi jatuh balik around 1Billion di penutup. Hari ni? Hari aku tak tau tak cek plak.heheh. Ntah2 da kena potong balik..wawawa.

image
[ sumber : Techcrunch ]

Filem Porno Pertama dalam 3D? Aku bukan cakap pasal 3D animation. Ala korang tau tak movie 3D yang korang kena pakai cermin mata spesel bila nak tengok tu? Ha yang camtu ler. Kan bila ada kaca pecah korang nampak kaca tu seolah-olah melayang keluar dari skrin. So kalau filem porn ni nampak apa yang keluar dari skrin?? hahaha.ok just kidding. Excited tak? Aku tau laki2 sume excited ni.hahaha. Pandai betul orang putih ni merosakkan orang ye.Ish3.. Bawah ni screenshot dia ha. Nak tahu lanjut pi lah google. Aku tak cari sebab aku innocent..lalala

image
[ sumber : GIZMODO ]

Pure CSS3 Page Flip & Scroll Effect? Penah dengar CSS3? standard tebaru Cascading style sheet yang memang semakin powerful. Dulu biasanya effect pageflip atau scrolling ni web designer buat guna flash + javascript tapi sekarang ni designer ley buat sume tu purely dengan CSS saje. Tapi viewer punya browser kene support CSS3 ler. Setakat ni FIrefox & google Chrome and safari support CSS3. IE aku tak tau ler plak. Jarang la surfing pakai browser IE. Lembab dowh. [sumber:romancortes.com]

Scrolling effect coke can


Page flip effect (sayangnya yang ni hanya jalan dalam google chrome. FF3.6 pun xfully support lagi css3 aku rasa)



Digital Farm WP Theme converted to blogger ? Beberapa hari lepas aku ade convert theme Wordpress ke blogger bernama Digital Farm dari WooTheme yang dibuat oleh Mark Forrester. Modified sesikit then aku apply theme ni kat blog sorang member ni moviezmf untuk dijadikan tapak ujikaji aku.hehe. Kalau..kalau ler..ade korang jenguk2. Drop ler komen yer. nak tau jugak ape pendapat korang. Kalau aku syok sendiri ni tak bagus bak kate zenal

theme

Woah da pukul 8 pagi. Masa untuk tidor. sekarang aku rasa macam batman la..hmm
 
email
myspace
twitter
deviantart
facebook