Bertukar!!

header
Terpanggil selepas baca entri Suki pasal ceraikan lappy die, aku teringat lappy aku nih yang aku makeover tahun lepas. Entri kali ni aku nak poyo-poyo sikit dengan lappy ke-2 aku, Compaq Presario C700 yang dah dimodifikasi jadi warna putih mutiara (obses ngan macintosh nih). Tersangatlah hensem lappy ni. Bawak pegi mane-mane pon orang mesti pelik. Yela, manela ade Compaq C700 warna putih. Aku  memang dah berbulan-bulan simpan hasrat nak tukar warna lappy aku nih. Macam2 warna aku try masukkan (gune phtoshop jek :P) Akhirnya aku decide nak warna Putih Mutiara...




Lepas je habis tempoh jaminan setahun lappy nih, aku terus call member aku, @Syafiq Anuar. Die yang kenalkan aku ngan sorang apek nih. Apek nih memang da biase sembur menyembur body moto, helmet, dll. So kali ni memang cabaran la kat apek ni sebab nak kene sembur body laptop aku. Haha. Apek tu memang dah cuak habes takut body lappy ni rosak, tapi aku cakap kat apek tu, xpe, gua tanggung semua kalau rosak pon.Maka bermulalah kronologi transformasi lappy aku ;
laptop1 laptop2 laptop3

Cuak tak cuak la, ni kali pertama aku nak bukak body lappy secara keseluruhan. Bukan nak bukak LCD cover tu , tapi kne bukak semua pulak tu. Aku bukak lappy aku kat umah @Syafiq. Die ngan adik die la yang bnyak tolong aku sepanjang proses bedah membedah lappy aku nih.
Lepas dua hari, siap jugak apek tu spray lappy aku. Pagi-pagi tu jugak aku pegi kedai apek tu. Yang bestnye, apek tu mintak upah RM50 jek. Murah la jugak kan. Aku sekali lagi pegi umah @Syafiq untuk pasang balik lappy kesayangan aku punye baju baru tuh. Gelabah punye pasal aku rakam video aku pasang balik lappy aku tergesa-gesa. Tripod pon lupe bawak. adi aku letak la kat mane-mane yang boleh. Tapi serius aku assemble lappy aku rakus gila. Teruja la katekan. Hehe. Video asal panjang sangat, jadi aku lajukan sikit . Ade due part ni :

Part 1


Part 2



Maka, siaplah lappy aku. Haha. Bangganya aku. Aku bangga sebab lappy C700 aku lain dari yang lain. So camne? Ok tak?
laptop4 laptop5

p/s : Kalau korang pon ade buat hard modd kat lappy korang, share lah. Aku nak tengok gak hasil karya korang kat lappy korang :)
 
email
myspace
twitter
deviantart
facebook